آب شیرین کن - تصفیه آب

آب شیرین کن – تصفیه آب

بدیهی است با رشد و افزایش جمعیت و مواجهه شدن با مشکل کمبود آب، مشکلات ژئوپولتیکی زیادی به وجود آمده که می‌بایست آن را حل کرد. یکی از راه‌های حل این مشکل، شیرین کردن آب شور با دستگاه‌های آب شیرین کن می‌باشد.

شیرین سازی آب فرایندی است که طی آن مواد معدنی را از آب شور خارج می‌کنند. این فرایند شامل زدودن نمک‌ و مواد معدنی از آب می‌باشد. شیرین سازی آب فرایندی است که مناطق بسیار زیادی برای حل مشکل کمبود آب، به آن روی آورده‌اند.

آب دریا و آب‌های زیرزمینی با غلظت بالای نمک، نیاز به دستگاه آب شیرین کن دارند.

شیرین سازی آب توسط روش‌های مختلفی نظیر تقطیر فلش چند مرحله‌ای، تقطیر چند اثره، تقطیر تراکمی بخار، فرایند پاسارل، روش گرمایی کم دما، انجماد و ذوب، اسمز معکوس، الکترودیالیز، فرایند ترمویونیک، شوک الکتروکینتیک، تبخیر و میعان برای گیاهان و شیرین سازی جذبی انجام می‌شود که از سال 2004 عمده‌ترین روش مورد استفاده در شیرین سازی آب، روش اسمز معکوس است که 85 درصد تولید کل جهان را به خود اختصاص داده است.

آب شیرین کن یا دستگاه تصفیه آب

روش‌هایی مانند تقطیر فلش چند مرحله‌ای، تقطیر چند اثره و تقطیر تراکمی بخار از جمله روش‌هایی است که در دهه 90 به عنوان مقرون به صرفه‌ترین تکنولوژی شیرین سازی آب برای تاسیسات بزرگ شناخته می‌شدند.

شایان ذکر است که دستگاه آب شیرین کن با روش اسمز معکوس یا RO در بین روش‌های بالا بیشترین استفاده را دارد و این امر به دلیل مصرف کمتر انرژی نسبت به راندمان کار این دستگاه نسبت به سایر روش‌ها می‌باشد.

اسمز معکوس یا RO فرایندی است که در شیرین سازی آب دریا یا جداسازی مواد آلی و سمی از پساب‌های صنعتی بکار برده می‌شود. از این دستگاه در مواردی مانند شیرین سازی آب و بالا بردن کیفیت آب در صنایع داروسازی، مواد غذایی، آب کاری صنایع سنگین و همچنین مراکز درمانی (مانند بخش دیالیز بیمارستان‌های بزرگ) استفاده می‌شود.

در روش اسمز معکوس از غشا برای شیرین سازی استفاده می‌شود. فرایند غشایی از ممبران نیمه تراوا و فشار برای جداسازی نمک از آب استفاده می‌کند. سیستم‌های ممبرانی اسمز معکوس نسبت به تقطیر حرارتی از انرژی کمتری استفاده می‌کند.

روش اسمز معکوس یکی از مقرون به صرفه ترین و اقتصادی‌ترین فرایند برای تهیه آب آشامیدنی از آب‌های شور به خصوص در مناطق کم آب می‌باشد. این روش برای تهیه آب آشامیدنی از آب‌های حاوی املاح معدنی زیاد و ناخالصی‌های آلی بسیار مفید است.

نوشته‌های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *